Boek
Nederlands

De zon breekt door

Catherine Cookson (auteur), Annet Mons (vertaler)
+1
De zon breekt door
×
De zon breekt door De zon breekt door

De zon breekt door

Catherine Cookson (auteur), Annet Mons (vertaler)
In de reeks:
Hamilton verschijnt voor het eerst in Maisies leven als ze zeven jaar is. Haar bestaan is hard en liefdeloos, maar in haar gedachten staat een wel heel bijzondere vriend haar altijd bij, in voor- en tegenspoed.Na de dood van haar man blijft Maisie achter met een gebroken hart, bang dat haar leven alle glans verloren heeft. Tot ze op een dag Harold ontmoet, een klein jongetje dat met zijn zonnige l
Titel
De zon breekt door
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harold
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
301 p.
ISBN
9789022566664 (hardback)

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

BibliografieLees verder op Wikipedia

Suggesties