Strip
Nederlands

De honderd tempels

Christophe Arleston (scenarist), Melanyn (scenarist), Nicolas Keramidas (illustrator)
+1
De honderd tempels
×
De honderd tempels De honderd tempels

De honderd tempels

Christophe Arleston (scenarist), Melanyn (scenarist), Nicolas Keramidas (illustrator)
In de reeks:
De reeks Legenden van Troy verhaalt van de hoogtepunten uit de roemrijke geschiedenis van Troy, de wereld van Lanfeust. Elk verhaal heeft een aparte hoofdpersoon - in deze Legende is dat het woestijnkind Tykko - en is gesitueerd in een andere periode van de rijke geschiedenis van magisch Troy.

Na tal van avonturen met zijn vader, de woestijnpiraat Kruug, en het volk van de Shantii, wa
Titel
De honderd tempels
Scenarist
Christophe Arleston Melanyn
Illustrator
Nicolas Keramidas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La colline aux cent temples
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: L, 2014
46 p. : ill.
ISBN
9789024566594 (paperback)

Besprekingen

Tykko van de planeet Troy bereikt de zandstad Shantide. De eerder overwonnen leverworm blijkt een onverwachte medestander in de strijd tegen Flish, de eunuch die op pad is gestuurd om de heelal-bel te zoeken en tevens Tykko voorgoed uit de weg te ruimen. Ook hier krijgt de hoofdpersoon hulp van zijn verloren gewaande geliefde Ayasha, die zich slechts zelden kan materialiseren. Niet-zelfstandig te lezen derde deel, het vervolg op 'De verdronken stad' (2010)*, tevens – voorlopig – slot. Ietwat karikaturaal, gewassen pentekening, tekst in ballonvorm. Goed verhaal met verrassende wendingen en dito plot. Slapkartonnen kaft met voorop één der scénes. Korte annotatie achterop. Een van de betere fantasystrips, zowel qua verhaal als tekeningen.

Over Christophe Arleston

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Christophe Arleston, pseudoniem van Christophe Pelinq (Aix-en-Provence, 14 augustus 1963), is een Frans striptekenaar en scenarioschrijver voor strips. Hij is ook bekend onder het pseudoniem Scotch Arleston.

Biografie

In zijn jeugd heeft Arleston in Madagaskar, Mâcon en Parijs gewoond alvorens hij weer terugkeerde naar Aix-en-Provence. In Marseille studeerde hij journalistiek. Zijn carrière begon hij als journalist. Later werkte hij in de communicatie. Ook heeft hij een radiodrama geschreven voor France Inter. In 1992 is begon hij met een strip voor Soleil Productions. In 1994 kwam Lanfeust van Troy (wellicht zijn bekendste werk) uit. Hij schrijft veel strips die door verschillende mensen worden getekend. In Frankrijk werd het tijdschrift Lanfeust Mag uitgegeven waarin veel van zijn werk voor het eerst te lezen was. In dit tijdschrift stond ook werk van andere stripmakers van uitgeverij Soleil, evenals inte…Lees verder op Wikipedia