Strip
Nederlands

De verdronken stad

Christophe Arleston (scenarist), Mélanÿn (scenarist), Nicolas Keramidas (illustrator)
+1
De verdronken stad
×
De verdronken stad De verdronken stad

De verdronken stad

Christophe Arleston (scenarist), Mélanÿn (scenarist), Nicolas Keramidas (illustrator)
In de reeks:
De reeks Legenden van Troy bestaat uit een opeenvolging van twee- en drieluiken, die telkens een ander personage uit de geschiedenis van Troy belichten.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De verdronken stad
Scenarist
Christophe Arleston Mélanÿn
Illustrator
Nicolas Keramidas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La cité engloutie
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: L, 2010
[52] p. : ill.
ISBN
9789024531455 (paperback) 9789024531448 (hardback)

Besprekingen

Tykko reist mee met een karavaan, op zoek naar eerherstel. Hij wordt gevangen genomen door de woestijnpiraat Kruug. Die blijkt zijn vader te zijn. Ze gaan naar Shantide, de zandstad. Tykko bevecht onderweg met succes een levensgevaarlijke leverworm en krijgt in een droom van zijn geliefde Ayasha de opdracht een volk te redden. Een niet zelfstandig te lezen tweede deel in deze stripserie. Ietwat karikaturaal; ingewassen pentekeningen. Wederom een goed in elkaar zittend verhaal, verrassend in de ontknoping. Korte annotatie achterop. Achterin een verwijzing naar andere stripboeken van hetzelfde genre. Een van de betere fantasystrips.

Over Christophe Arleston

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Christophe Arleston, pseudoniem van Christophe Pelinq (Aix-en-Provence, 14 augustus 1963), is een Frans striptekenaar en scenarioschrijver voor strips. Hij is ook bekend onder het pseudoniem Scotch Arleston.

Biografie

In zijn jeugd heeft Arleston in Madagaskar, Mâcon en Parijs gewoond alvorens hij weer terugkeerde naar Aix-en-Provence. In Marseille studeerde hij journalistiek. Zijn carrière begon hij als journalist. Later werkte hij in de communicatie. Ook heeft hij een radiodrama geschreven voor France Inter. In 1992 is begon hij met een strip voor Soleil Productions. In 1994 kwam Lanfeust van Troy (wellicht zijn bekendste werk) uit. Hij schrijft veel strips die door verschillende mensen worden getekend. In Frankrijk werd het tijdschrift Lanfeust Mag uitgegeven waarin veel van zijn werk voor het eerst te lezen was. In dit tijdschrift stond ook werk van andere stripmakers van uitgeverij Soleil, evenals inte…Lees verder op Wikipedia