Dvd
Engels

Hotel Transsylvanië

Genndy Tartakovsky (regisseur), Mark Mothersbaugh (componist)
De tienerdochter van graaf Dracula woont in een absoluut mensvrij kasteelhotel. Maar dan komt er een rugzaktoerist voorbij en worden de twee verliefd. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Hotel Transsylvanië
Regisseur
Genndy Tartakovsky
Componist
Mark Mothersbaugh
Uniforme titel
Hotel Transylvania
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609648690

Besprekingen

Amerikaanse animatiefilm en eerste lange film van Genndy Tartakovsky (Star wars: clone wars). De Nederlandse stemmen zijn van o.a. Ferry Doedens, Liza Sips en Charly Luske. Volgens Graaf Dracula zijn mensen maar gevaarlijke wezens, daarom bouwde hij voor zijn collegamonsters zoals de Mummie, de familie Weerwolf, het monster van Frankenstein en de Onzichtbare Man een kasteelhotel dat absoluut mensvrij is. Ook wil hij daarmee zijn tienerdochter Mavis beschermen. Als Mavis 118 wordt geeft hij een feest waarbij alle monsters worden uitgenodigd. maar Mavis zelf wil graag het hotel uit om de wereld te verkennen. Dan komt onverwacht de Amerikaanse rugzaktoerist Jonathan het hotel binnen en de twee worden verliefd. Spits (20-12-'12) vindt de film '(...) schitterend vormgegeven. (...) Volwassenen zullen vooral lachen om grappen die de kinderen ontgaan (...). Jonge kijkers hebben het meeste plezier tijdens de slapstick en de platte scheetgrappen waar hun ouders vermoedelijk het schaamrood van o…Lees verder

Over Genndy Tartakovsky

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Boungawa

Genndy Tartakovsky (Russisch: Геннадий Борисович Тартаковский, Gennadi Borisovitsj Tartakovski), (Moskou, 17 januari 1970) is een Amerikaanse televisie-animator en producent die in de toenmalige Sovjet-Unie geboren is. Zijn bekendste creaties zijn Dexter's Laboratory, The Powerpuff Girls, Samurai Jack, Star Wars: Clone Wars en Sym-Bionic Titan.

Filmografie

Regisseur

  • 2 Stupid Dogs (1993)
  • Dexter's Laboratory (1996)
  • The Powerpuff Girls (1998–2000)
  • Dexter's Laboratory: Ego Trip (1999)
  • Samurai Jack (2001)
  • Dexter's Laboratory: Chicken Scratch (2002)
  • Star Wars: Clone Wars (2003)
  • Maruined (2009)
  • Sym-Bionic Titan (2010–2011)
  • Hotel Transylvania (2012)
  • Hotel Transylvania 2 (2015)
  • Hotel Transylvania 3: Summer Vaca…Lees verder op Wikipedia