Vertelplaten
Nederlands

Het verhaal van David en Goliath

Kathleen Amant (auteur)
+1
Het verhaal van David en Goliath
×
Het verhaal van David en Goliath Het verhaal van David en Goliath

Het verhaal van David en Goliath

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lang geleden leefde er in Israël een jongen. David was zijn naam. Hij had zes oudere broers. Omdat hij de jongste was, moest hij op de schapen van zijn papa letten. Met zijn slinger hield hij alle wilde dieren uit de buurt. Op een dag viel het leger van de Filistijnen Israël binnen. Er vocht een reus in hun leger.
Onderwerp
Bijbel
Titel
Het verhaal van David en Goliath / tekst en illustraties Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2017
13 vertelplaten
Aantekening
Vertelplaten voor kamishibai
ISBN
9789462912793

Andere formaten:

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia