Strip
Nederlands

Paniek op de Atlantische Oceaan

Lewis Trondheim (scenarist), Fabrice Parme (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
...te vergelijken met de Marx Brothers op de Titanic in een swingend sixtiessfeertje...Restructureren is van alle tijden, en Robbedoes moet uit het Moustichotel weg. Hij gaat aan de slag op een oceaanstomer, maar zijn eerste (en meteen laatste) reis wordt flink in de war gestuurd... Een dolgedraaide eekhoorn, een fotograaf-reporter op jacht naar hot news, een oude en verwarde wetenschapper die ond
Titel
Paniek op de Atlantische Oceaan
Scenarist
Lewis Trondheim
Illustrator
Fabrice Parme
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Panique en Atlantique
Editie
1
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2010
64 p. : ill.
ISBN
9789031430758 (paperback)

Besprekingen

Het zesde deel in deze stripserie, een klassieke reeks waaraan een nieuwe draai is gegeven doordat telkens andere tekenaars en scenaristen een album verzorgen. Dit avonturenstripverhaal bestaat uit tekeningen van Fabrice Parme in kleur en teksten van Lewis Trondheim in balloons. Robbedoes gaat als piccolo werken op een luxe cruiseschip. Zijn vriend Kwabbernoot en de eekhoorn Spip maken de reis ook mee. In de Sargassozee zinkt het schip onverwacht, maar de graaf van Rommelgem, ook aan boord, creëert een beschermend krachtveld om het schip. Het tekenwerk in dit album is prima, de acties zijn goed getekend. Het verhaal is echter warrig en langdradig.

Over Lewis Trondheim

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door No machine-readable author provided. Hei ber assumed (based on copyright claims).

Lewis Trondheim (Fontainebleau, 11 december 1964) is een Frans striptekenaar en cartoonist. Zijn partner is Brigitte Findakly, die werkt als inkleurder van strips (waaronder ook strips van Lewis Trondheim). Trondheim maakte een grote hoeveelheid strips met veel collega-tekenaars als Joann Sfar, Christophe Blain en Jean-Christophe Menu. Begin jaren negentig was hij een van de medeoprichters van de stripuitgeverij L'assocation.

Bekende reeksen van de tekenaar zijn Donjon en Kobijn.

Stripinformatieblad Zozolala gaf in Nederland het eerste vertaalde verhaal uit, de autobiografische strip Net Echt. Uitgeverij Oog & Blik bracht in 2008 het vervolg op deze autobiografie uit, De Vloek van de Paraplu.

Trondheim ontving de grote prijs van Angoulême in januari 2006.

Bibliografie (incompleet)

Suggesties