Boek
Nederlands

Soes en Piepje

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)

Soes en Piepje

Marc De Bel (auteur), Luc Sauviller (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Twee jonge Boeboeks worden op een dag in het Grote Biezenbos achtergelaten omdat hun vader en stiefmoeder zo arm zijn dat er niets meer te eten is. Prentenboek, vrij bewerkt naar het sprookje Hans en Grietje, met paginagrote, kleurige illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Toneel
Titel
Soes en Piepje
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Luc Sauviller
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Tingel, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-77060-40-5

Besprekingen

De vreemdsoortige wezens (Boeboeks) Soes en Piepje, die bij hun vader en stiefmoeder wonen, worden op een gegeven dag in het Grote Biezenbos achtergelaten omdat het gezin ‘poeparm’ is en niets meer te eten heeft. Prentenboek, vrij bewerkt naar het sprookje Hans en Grietje van Grimm. De bladvullende illustraties over een dubbele pagina scheppen een ietwat absurde en griezelige sfeer, aansluitend bij het enge verhaal. Er valt veel op te zien, allerlei maffe beestjes (slak met ogen op stokjes) tussen kronkelende planten en ogen die je vanuit onverwachte plekken aanstaren. De tekeningen zijn uitgevoerd in zachte pasteltinten tegen een lichtbeige achtergrond. De blokjes begrijpelijke tekst, op verteltoon geschreven, staan steeds bovenaan in een lichtgroen ‘gescheurd’ kader. Stevige, gebonden rechthoekige uitgave met illustratie in kleur op het kartonnen kaft. Vanaf ca. 5 jaar. Eerder verschenen bewerkingen als 'Roodmutsje', 'Assepoep' en 'Grasgroentje en de Zeven Purken'.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties