Boek
Nederlands

Bodo, mijn beste vriend

Serena Romanelli (auteur), Hans De Beer (illustrator)
+1
Bodo, mijn beste vriend
×
Bodo, mijn beste vriend Bodo, mijn beste vriend
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bobo, de kleine orang-oetan die zo mooi viool kan spelen, is erg bezorgd om zijn vriend Titus als mensen een grote weg aanleggen die dwars door het oerwoud loopt. Prentenboek met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Bodo, mijn beste vriend
Auteur
Serena Romanelli
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Kleiner Dodo bester Freund
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789051160178

Besprekingen

De kleine orang-oetang Bodo maakt zich net als zijn vrienden zorgen over het feit dat de mensen een weg willen aanleggen door het oerwoud en er daarom grote stukken van laten branden. Wanneer Bodo poolshoogte gaat nemen in de buurt van de weg, ontmoet hij een babyneusaap die luistert naar de naam Titus, en die zijn ouders is kwijtgespeeld. De weg is immers met veel draad afgezet, en de ouders van Titus bevinden zich ergens aan de andere kant. Bodo ontfermt zich over Titus en vraagt zijn vriend Nestor om het probleem van de verdwenen ouders op te lossen, maar Nestor zegt dat dat een veel te moeilijk probleem is en verwijst hen naar Waka-Waka, de oerwoudheks. Bodo en Titus ondernemen een lange reis naar de woonplaats van Waka-Waka, die achter de Grote Vuurberg woont. Zal zij hen willen of kunnen helpen? Uiteindelijk volgt er dankzij de uitbarsting van de Grote Vuurberg een happy end.
In dit prentenboek krijg je in de loop van het verhaal niet alleen een beeld van wat een oerwoud is,…Lees verder
Bobo, de kleine orang-oetan met zijn onafscheidelijke viool, is bekend uit eerdere prentenboeken. Dit keer dreigt er onraad in het oerwoud: mensen zijn bezig een weg aan te leggen en dat verstoort het evenwicht. Zo kan Titus, het neusaapje, zijn ouders nu niet meer bereiken. Bobo toont zich een echte vriend en neemt hem mee naar de geheimzinnige oerwoudheks. Als haar voorspelling uitkomt betekent dat het einde van de weg en een hereniging met de ouders van Titus. Mooi uitgegeven prentenboek met op iedere dubbele pagina een bladvullende, gedetailleerd getekende plaat waarop de sfeer in het oerwoud goed wordt weergegeven en waardoor Bobo en Titus zich bewegen zoals kleuters dat zouden doen. Op de andere pagina staat de levendige en vaak spannende tekst die in de tegenwoordige tijd is geschreven en veel dialoog bevat. Het boek kan aanleiding zijn om met kleuters over ontbossing te praten, maar ook zonder dat is het een spannend en wensvervullend verhaal met platen waarop veel te ontdekke…Lees verder

Bodo mijn beste vriend

Bodo is de hele dag bezig. Hij gaat op bezoek bij zijn vriendjes en maakt muziek op zijn viool. Op een dag ziet Bodo hoe een grote kraan en graafmachines een weg maken dwars door het oerwoud. Dat kan toch niet! Wanneer Bodo dichterbij gaat kijken ziet hij dat er in het struikgewas een klein neusaapje zit te snikken. Het neusaapje, Titus, kan zijn ouders niet meer vinden omdat er een omheining langs de weg geplaatst werd. Die staat onder stroom en zijn ouders zijn aan de overzijde in het oerwoud. Bodo weet wel raad. Samen gaan ze naar Waka-Waka, de oerwoudheks. Prentenboek uit de reeks over Bodo. De illustraties zijn fijn en hedendaags. De tekst is goed verstaanbaar, al gaat het over een wat moeilijker onderwerp als de ontginning van het regenwoud. Kleuters snappen de problematiek en leren dat ze respect moeten hebben voor de natuur.

Suggesties