Bande dessinée
Néerlandais

Hoe je een Yeti koudmaakt

Fabrice Parme (auteur)

Hoe je een Yeti koudmaakt

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
Het is winter in New York en het sneeuwt hevig. Astrid hoort dat een Yeti is ontsnapt en ziet dan een sneeuwman in haar tuin. Is dat de ontsnapte verschrikkelijke sneeuwman? En is hij echt zo verschrikkelijk? Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Hoe je een Yeti koudmaakt
Auteur
Fabrice Parme
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Comment refroidir le Yéti
Éditeur
Antwerpen: Matsuoka, 2020
30 p. : ill.
ISBN
9789002266256 (hardback)

Commentaires

Astrid IJskoud is een meisje uit een steenrijke, bijzondere familie. Ze wonen met een rij aan personeel, een hond en een kat in een kast van een huis in New York. Het is winter en sneeuwt hevig. Astrid kan niet naar buiten om haar sneeuwpop af te maken. Dan hoort ze op de radio dat een verschrikkelijke sneeuwman, een Yeti, is ontsnapt. Ze kijkt door het raam: ziet ze daar niet twee sneeuwpoppen? Is dat het ontsnapte monster? Er ontvouwt zich een spannend avontuur dat de lezer leert dat niet alles is wat het lijkt, dat je niet direct alles moet geloven en dat je vooral zelf een mening moet vormen. Is het wel zo’n verschrikkelijke sneeuwman als iedereen denkt? Een nieuw avontuurlijk verhaal in deze stripserie van de Franse striptekenaar Fabrice Parme. De tekeningen zijn ook dit keer vol details die samen met de tekst goed bestudeerd moeten worden om het verhaal te kunnen volgen. Afzonderlijk te lezen na het vorige deel, 'Hoe je het monster van Loch Ness ijskoud maakt' (2019)*. Vanaf ca…Lire la suite

À propos de Fabrice Parme

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabrice Parme, né à Laxou (Meurthe-et-Moselle) le 24 août 1966, est un auteur de bandes dessinées et de dessins animés français.

Biographie

Il fréquente l'École Dupérré à Paris, puis l'école supérieure de l'image à Angoulême.

Il est le créateur graphique des séries animées Famille Pirate et OVNI.

Il est le co-créateur et dessinateur des séries de bande dessinée : Venezia (entre 2001 et 2002) et Le Roi catastrophe (2001-2005), toutes deux scénarisées par Lewis Trondheim.

Par la suite, il se concentre sur de la littérature destinée aux plus jeunes : les Enfants du Nil est publiée aux éditions Flammarion - Père Castor, sur des histoires de Alain Surget. Plusieurs tomes sont publiés entre 2004 et 2009.

Mais parallèlement, il retrouve Trondheim pour livrer plusieurs one-shots : …En lire plus sur Wikipedia