Bande dessinée
Néerlandais

Hoe je het monster van Loch Ness ijskoud maakt

Fabrice Parme (auteur)

Hoe je het monster van Loch Ness ijskoud maakt

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
De moeder van Astrid ontvangt een brief van haar excentrieke broer. Dus reist de familie IJskoud van New York naar het familiekasteel in Schotland. Astrids oom is uitvinder en vastbesloten het voedselprobleem in de wereld op te lossen. Grappige ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Hoe je het monster van Loch Ness ijskoud maakt
Auteur
Fabrice Parme
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Comment lyophiliser le monstre du Loch Ness
Éditeur
Antwerpen: Matsuoka, 2019
30 p. : ill.
ISBN
9789002266249 (hardback)

Commentaires

Astrid IJskoud is een meisje uit een steenrijke, bijzondere familie. Ze wonen met een rij aan personeel, een hond en een kat in een kast van een huis in New York. Haar moeder ontvangt een uitnodiging van haar broer en ze reizen af naar het familiekasteel in Schotland. De doedelzak gaat mee. Die blijkt een belangrijke rol te gaan spelen tijdens het verblijf bij de excentrieke broer. Hij is een maatschappijbewuste maar wonderlijke uitvinder. Zijn doel is een oplossing te vinden voor het voedselprobleem dat er zal komen als we in 2050 maar liefst tien miljard mensen moeten gaan voeden. Maar: er gaat ook wel eens wat mis! Hoe krijgen ze het monster uit het meer van Loch Ness? Helpt het doedelzakspel van Astrid? Een nieuw avontuurlijk verhaal in deze stripserie van de Franse striptekenaar Fabrice Parme. De tekeningen zijn vol details die samen met de tekst goed bestudeerd moeten worden om het verhaal te kunnen volgen. Vierde deel over de avontuurlijke Astrid IJskoud, afzonderlijk te lezen …Lire la suite

À propos de Fabrice Parme

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Fabrice Parme, né à Laxou (Meurthe-et-Moselle) le 24 août 1966, est un auteur de bandes dessinées et de dessins animés français.

Biographie

Il fréquente l'École Dupérré à Paris, puis l'école supérieure de l'image à Angoulême.

Il est le créateur graphique des séries animées Famille Pirate et OVNI.

Il est le co-créateur et dessinateur des séries de bande dessinée : Venezia (entre 2001 et 2002) et Le Roi catastrophe (2001-2005), toutes deux scénarisées par Lewis Trondheim.

Par la suite, il se concentre sur de la littérature destinée aux plus jeunes : les Enfants du Nil est publiée aux éditions Flammarion - Père Castor, sur des histoires de Alain Surget. Plusieurs tomes sont publiés entre 2004 et 2009.

Mais parallèlement, il retrouve Trondheim pour livrer plusieurs one-shots : …En lire plus sur Wikipedia