Bande dessinée
Néerlandais

De prijs van het geld

Jean Van Hamme (scénariste), Philippe Francq (dessinateur)
Een zelfmoord 'live'!Largo Winch is de centrale gast van het rechtstreekse televisieprogramma "De prijs van het geld". Er wordt gepraat over globalisme en over het besturen en opkopen van bedrijven. Na een inleidend gesprek gaat het over één bepaald bedrijf, Speed One, dat onlangs door Groep W. werd overgenomen. Nu heeft Speed One aangekondigd dat tweeduizend vijfhonderd werknemers hun ontslag kri
Titre
De prijs van het geld
Scénariste
Jean Van Hamme
Dessinateur
Philippe Francq
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le prix de l'argent
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2004
48 p. : ill.
ISBN
90-314-2528-1 (paperback) 90-314-2529-X (paperback) 9789031425280 (paperback)

Commentaires

De stripserie 'Largo Winch' gaat over een excentrieke miljardair die zich als een echte superheld door de wereld van financiën beweegt. Al menig avontuur heeft de hoofdpersoon beleefd en al deze albums zitten goed in elkaar door een goed, spannend verhaal en fraaie realistische tekeningen. In dit verhaal komt Largo erachter dat er iets niet pluis is met de boekhouding rondom een sportartikelenfabriek. De fabriek voorziet van oudsher een gehele stad van werk, maar door de slechte cijfers gaat de zaak failliet. Largo probeert achter de oorzaak te komen na een spectaculaire zelfmoord van een van de directeuren, maar treft een zeer vijandige bevolking tegenover zich, omdat men denkt dat het de schuld van Largo is dat de fabriek sluit. Een financiële thriller. Het album stopt op het hoogtepunt, midden in een ontsnapping van Largo. De serie is goed verzorgd, mooie tekeningen, realistische detaillering, goed te volgen teksten in prettige letters.

À propos de Jean Van Hamme

CC BY 3.0 - Image by Éditions Dupuis

Jean Van Hamme, né le 16 janvier 1939 à Bruxelles, est un romancier et scénariste belge de bande dessinée et de téléfilms.

Il est surtout connu pour avoir créé et scénarisé les aventures de trois personnages de la bande dessinée belge, Thorgal (1977), XIII (1984) et Largo Winch (1990).

Biographie

Jeunesse et formation

Jean Van Hamme est scout au Groupe Honneur dans sa jeunesse. Il effectue ses études secondaires à l'Athénée royal d'Uccle 1 puis poursuit des études supérieures à Bruxelles, est diplômé ingénieur commercial de l'École de commerce Solvay, agrégé d'économie politique (des connaissances qu'il utilisera notamment pour Largo Winch). Chaque été, il se métamorphose en routard, un sac sur le dos et le pouce en l'air. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions