Livre
Néerlandais

Het offer van de Baobab

Kate Kriske (auteur)

Het offer van de Baobab

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Marcus (16) mag deel gaan uitmaken van een geheim team van jonge spionnen, SPAT. Als hij op school een overtreding begaat, denkt hij dat het avontuur niet doorgaat. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Het offer van de Baobab
Auteur
Kate Kriske
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
236 p.
ISBN
9789461315427 (paperback)

Commentaires

De 16-jarige Marcus zit op een militaire academie in Engeland. Hij wordt op school benaderd om toe te treden tot het SPAT, een soort MI6 voor jongeren. Helaas wordt hij betrapt tijdens een illegaal uitje naar de bioscoop en gaat de SPAT-missie niet door. In plaats daarvan komt hij op een speciale middelbare school, waar hij uiteindelijk alsnog in een geheime missie van het SPAT verzeild raakt. Dit verhaal vol actie is spannend en verveelt nooit. Het is goed opgebouwd omdat het geschreven is vanuit verschillende perspectieven. Het bevat diverse verhaallijnen die aan het einde allemaal bij elkaar komen. Actie staat voorop maar langzaamaan leren we het karakter van Marcus beter kennen. Het einde van het verhaal verwijst alweer naar een nieuw avontuur voor Marcus en het SPAT-team en dat is geen straf. Een nieuwe Alex Rider is opgestaan! Aanbevolen vanaf ca. 13 jaar.

Vic Falls Missions. Het offer van de Baobab

Marcus is zestien jaar en zit op de militaire school. Zijn hobby freerunning en zijn gedrevenheid maken dat hij in aanmerking komt voor het SPAT, het Special Abilities Team. Wanneer hij zich niet houdt aan de regels, wordt hij overgeplaatst naar een andere middelbare school. Maar hij komt alsnog in aanraking met dat speciale team.

Het had een spannend verhaal kunnen worden, maar het komt me te ongeloofwaardig over. Het toeval speelt een wel erg grote rol. Er bestaan al heel wat jeugdboeken over tieners die in geheime missies worden betrokken en dit is één van de minder geslaagde. Ik geloofde het verhaal echt niet en kon me in geen enkel personage inleven. Ik hou nochtans van dit soort fictie en de cover en de korte inhoud zullen jongeren best wel kunnen triggeren. Wat ik wel kon appreciëren is de aandacht die er gaat naar jongeren/mensen met een beperking. Het is mooi om te zien dat al de jongeren van het team gekozen zijn omwille van hun bijzondere sterktes. Hun lichame…Lire la suite