Bande dessinée
Néerlandais

Paniek op de Atlantische Oceaan

Lewis Trondheim (scénariste), Fabrice Parme (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
...te vergelijken met de Marx Brothers op de Titanic in een swingend sixtiessfeertje...Restructureren is van alle tijden, en Robbedoes moet uit het Moustichotel weg. Hij gaat aan de slag op een oceaanstomer, maar zijn eerste (en meteen laatste) reis wordt flink in de war gestuurd... Een dolgedraaide eekhoorn, een fotograaf-reporter op jacht naar hot news, een oude en verwarde wetenschapper die ond
Titre
Paniek op de Atlantische Oceaan
Scénariste
Lewis Trondheim
Dessinateur
Fabrice Parme
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Panique en Atlantique
Édition
1
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2010
64 p. : ill.
ISBN
9789031430758 (paperback)

Commentaires

Het zesde deel in deze stripserie, een klassieke reeks waaraan een nieuwe draai is gegeven doordat telkens andere tekenaars en scenaristen een album verzorgen. Dit avonturenstripverhaal bestaat uit tekeningen van Fabrice Parme in kleur en teksten van Lewis Trondheim in balloons. Robbedoes gaat als piccolo werken op een luxe cruiseschip. Zijn vriend Kwabbernoot en de eekhoorn Spip maken de reis ook mee. In de Sargassozee zinkt het schip onverwacht, maar de graaf van Rommelgem, ook aan boord, creëert een beschermend krachtveld om het schip. Het tekenwerk in dit album is prima, de acties zijn goed getekend. Het verhaal is echter warrig en langdradig.

À propos de Lewis Trondheim

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Laurent Chabosy, dit Lewis Trondheim, né le 11 décembre 1964 à Fontainebleau, est un dessinateur, scénariste et éditeur français de bande dessinée.

Il est un des membres fondateurs de L'Association, de l'OuBaPo, de la collection Shampooing de Delcourt, du « Syndicat des Auteurs de Bande Dessinée » (SNAC-BD) et de la revue Papier.

Il est notamment connu pour être un auteur très prolifique et pour son style zoomorphique.

Biographie

Jeunesse et débuts

Né à Fontainebleau de parents libraires, après un CAP de dessin industriel et un reclassement en terminale A4 et une année d'armée en Allemagne, il entre dans une école de graphisme publicitaire. Il rencontre Jean-Christophe Menu dans un colloque de Cerisy en 1987, ce qui lui permet de co…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions