Goed nieuws: de bibliotheek gaat weer open! Je kan dus opnieuw zelf je materialen komen uitkiezen. Uiteraard mits het naleven van de veiligheidsvoorschriften en onder strikte voorwaarden. Zo kunnen er slechts een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig binnen en zijn er geen lees-, studeer- of werkplaatsen in de bib.

Voor je naar de bib komt, neem alsjeblieft aandachtig deze informatie door:

WANNEER GAAT DE BIB WEER OPEN?

Op dinsdag 2 juni opent de bib de deuren, volgens de gewone openingsuren. De in- en uitgang van de bib moeten gescheiden zijn, daarom is de ingang nu achteraan de bib. Volg de pijlen aan de oprit tussen de bank en de bibliotheek.

WAT?

• Alleen lenen: boeken, dvd's en strips.
  • Lezen, werken, studeren of onze computers gebruiken kan niet. Er zijn geen zitplaatsen.
  • Er kunnen geen kranten of tijdschriften worden gelezen in de bib.
  • De toiletten blijven gesloten.

HOE?

Voor ieders veiligheid, volg alsjeblieft deze richtlijnen:

• Maak vooraf je keuze: kijk thuis in de catalogus of gebruik je smartphone in de bib. Er zijn namelijk geen cataloguspc's, wel gratis wifi.
  • Kom bij voorkeur alleen. Maak er geen gezinsuitstap van. Max. 30 minuten per bezoek!
  • Gebruik altijd een winkelmandje. Is er geen mandje meer beschikbaar, wacht dan aan de ingang tot er weer eentje vrij komt.
  • Volg de aanbevolen route, die wordt aangegeven door symbolen op de grond.
  • Bewaar 1,5 meter afstand van het personeel en andere bibliotheekgebruikers.
  • Gebruik de beschikbare ontsmettingsgel. Probeer zo weinig mogelijk oppervlakten en materialen nodeloos aan te raken.

Terugbrengen kan enkel via de inleverbus. Die blijft voortaan weer 24 uur op 24 open.

DE AFHAALSERVICE STOPT

• woensdag 27 mei: laatste reserveringen via bestelformulier
  • donderdag 28 mei: laatste afhaaldag

RESERVEREN

Reserveren kan voortaan opnieuw zoals vroeger, via de catalogus en door aan te melden bij Mijn Bibliotheek.

BETALEN

Nieuw! Je kan in de bib nu ook betalen met Bancontact. Betaal openstaande boetes bij voorkeur contactloos met je kaart.

Als we op deze manier samenwerken houden we iedereen gezond. Bedankt voor jullie begrip en medewerking!

Heb je een vraag?
Stuur een mailtje naar bibliotheek@oosterzele.be of bel naar 09 362 81 17