Lid worden

Om materialen uit te lenen of te reserveren moet je als lid ingeschreven zijn in bibliotheek Oosterzele. Lid zijn in bibliotheek Oosterzele betekent dat je automatisch lid bent van Regiobib Route 42.

De inschrijving gebeurt op basis van de elektronische identiteitskaart. Kinderen die nog niet over een identiteitskaart beschikken, worden ingeschreven door de ouders. Niet-Belgen leggen een geldige persoonslegitimatie en een Belgisch adres voor. Het lidmaatschap is voor iedereen gratis.

 

Dienstreglement

Wie lid wordt van de bib verklaart zich akkoord met het dienstreglement.

 

Tarieven

Alle tarieven en kosten zijn vastgelegd in het retributiereglement.

 

Mijn bibliotheek

Met een Mijn Bibliotheek-profiel kan je gebruik maken van de online diensten van de bibliothe(e)k(en) waar je lid van bent: online reserveren, verlengen, lijsten maken en betalen. Je krijgt bovendien toegang tot de digitale collecties van jouw bibliotheek: e-boeken, digitale kranten en tijdschriften van Gopress.

Met een Mijn Bibliotheek-profiel beheer je meerdere lidmaatschappen, zodat je bijvoorbeeld de uitleningen van je kinderen kan verlengen. Je kan ook lidmaatschappen bij verschillende bibliotheken koppelen aan één Mijn Bibliotheekprofiel, zo moet je je maar één keer aanmelden om acties voor die verschillende lidmaatschappen uit te voeren.

Als je een profiel hebt bij Mijn Bibliotheek kun je:

  • jouw ontleende materialen online verlengen of gewenste items reserveren
  • thuis de digitale collecties van de bib bekijken: Gopress krantenarchief, e-boeken ...
  • een overzicht van je kosten bekijken
  • lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillende gezinsleden samen beheren. Aan één profiel kun je zoveel lidkaarten koppelen als je wenst.
  • lijstjes maken en bewaren van je favoriete bibliotheekitems

 

Reserveren van bibliotheekmaterialen

Krijg je een boek, cd, dvd of ander bibliotheekmateriaal maar niet te pakken omdat het altijd uitgeleend is? Reserveer dan je materialen. Voor een reservatie rekenen we € 0,50 per materiaal aan. Je krijgt een mail als ze klaar liggen in de bibliotheek en dan kan je ze komen ophalen. De materialen blijven 10 dagen voor je klaarliggen en je kan max. 10 materialen tegelijkertijd reserveren.

 

Interbibliothecair Leenverkeer (IBL)

Vind je in geen enkele Route 42-bibliotheek wat je zoekt? Via de dienst ‘interbibliothecair leenverkeer’ (IBL) kan je bibliotheekmaterialen uit alle Vlaamse openbare bibliotheken aanvragen. Een IBL-aanvraag kost € 3 per materiaal.

 

Internet in de bibliotheek

1. Publiekscomputers

In de bibliotheek vind je publiekscomputers die vrij ter beschikking staan. Meld je aan bij de balie en je kan surfen, mailen, printen, muziek beluisteren, foto's bewerken, enz.
Hulp nodig bij het werken aan de computer of het zoeken naar informatie? Spreek een medewerker aan. Die helpt je graag op weg.

2. Gratis draadloos internet

In de bibliotheek kan je ook gebruik maken van gratis draadloos internet. Zo kan je van het internet gebruik maken met je eigen laptop, tablet of smartphone.

 

Kopiëren, printen en scannen

Maak je kopieën aan het kopieerapparaat. Betaal de kopieën daarna aan de balie. Je kan ook gratis documenten inscannen en verzenden.
Heb je hulp nodig? Spreek een medewerker aan, die helpt je graag op weg.

Fotokopieer- en printkosten:
A4: € 0,10
A3: € 0,15
A4 kleur: € 0,50
A3 kleur: € 0,60
Recto verso: normale kosten x2
print A4: € 0,50
print A4 kleur: € 0,50

 

FAQ

Is er iets niet duidelijk? Neem eens een kijkje bij de veelgestelde vragen of spreek een medewerker aan in de bib.