Hier vind je alle praktische informatie over de werking van de bib.

Lid worden van de bib

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Bovendien is het volledig gratis!

Schrijf je in aan het onthaal van de bib tijdens de openingsuren. Je maakt gebruik van je elektronische identiteitskaart (e-ID of kids-ID). Kinderen die nog niet over een identiteitskaart beschikken worden ingeschreven door de ouders en krijgen een bibliotheekpas.

Door inschrijving verklaar je jezelf als bibliotheekgebruiker akkoord met het dienstreglement en het retributiereglement.

 

Mijn Bibliotheek 

Via Mijn Bibliotheek kan je online reserveren, verlengen en nog veel meer … Maak eenmalig een Mijn Bibliotheek profiel aan om gebruik te kunnen maken van al jouw bibliotheekdiensten.

Ben je ook lid van een andere bibliotheek, dan heb je toch maar één Mijn Bibliotheek account nodig. Kom je met meerdere gezinsleden naar de bibliotheek, dan kan je hun bibliotheekkaarten koppelen aan jouw account.

Je kan via Mijn Bibliotheek ook zien over welke digitale collecties jouw bibliotheek beschikt: GoPress Krantenarchief, Fundels, …

Wil je graag nog wat meer informatie? De medewerkers van jouw bibliotheek helpen je graag verder!

 

Reserveren

Krijg je een boek, cd, dvd of ander bibliotheekmateriaal maar niet te pakken omdat het altijd uitgeleend is? Reserveer dan gratis je materialen.

Via de dienst ‘interbibliothecair leenverkeer’ (IBL) kan je bovendien bibliotheekmaterialen uit alle Vlaamse openbare bibliotheken aanvragen.

 

Interbibliothecair Leenverkeer (IBL)

Onze eigen collectie is heel uitgebreid maar het blijft evenwel onmogelijk om alle materialen die op de markt komen in de collectie te hebben. Daarom bieden we de dienst IBL aan: wat we zelf niet hebben, kan in andere bibliotheken aangevraagd worden.

Een IBL-aanvraag dien je in via de balie of via bibliotheek@oosterzele.be. Vermeld bij je aanvraag steeds je naam en lenersnummer.

  • IBL-aanvraag binnen Regiobib Route42*: gratis
  • IBL-aanvraag buiten Regiobib Route42: € 3

* Regiobib Route 42 is het samenwerkingsverband van de bibliotheken van Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Geraardsbergen, Lierde en Zottegem.

 

Internet in de bib

Publiekscomputers
In de bibliotheek vind je publiekscomputers die vrij ter beschikking staan. Meld je aan bij de balie en je kan surfen, mailen, printen, muziek beluisteren, foto's bewerken, enz. Hulp nodig bij het werken aan de computer of het zoeken naar informatie? Spreek een medewerker aan. Die helpt je graag op weg.

Gratis draadloos internet
In de bibliotheek kan je ook gebruik maken van gratis draadloos internet. Zo kan je van het internet gebruik maken met je eigen laptop, tablet of smartphone.

 

Kopiëren, printen en scannen

Kopiëren en printen
Maak je kopieën aan het kopieerapparaat. Betaal de kopieën daarna aan de balie. Heb je hulp nodig? Spreek een medewerker aan, die helpt je graag op weg.

Fotokopieer- en printkosten:

  • A4: € 0,10
  • A3: € 0,15
  • A4 kleur: € 0,50
  • A3 kleur: € 0,60
  • Recto verso: normale kosten x2

Scannen
In de bibliotheek kun je gratis documenten inscannen. Spreek een medewerker aan. Die helpt je graag op weg.

 

Privacyverklaring Bibliotheeksysteem