Tour Elentrik

  

Tour Elentrik
Kalvin Festré - Luchtballon

Tour Elentrik: 10 elektriciteitskastjes in Oosterzele werden kleurrijke eye-catchers

Met het street art-project Tour Elentrik, een samenwerking tussen de gemeente Oosterzele en kunstenaarscollectief Treepack werden tien saaie, grijze elektriciteitskastjes omgetoverd tot kleurrijke pareltjes. De kastjes vertellen elk een uniek verhaal rond het thema ‘vrijheid’. Een heel breed thema waarin de lokale artiesten volledig hun eigen fantasie konden gebruiken. 

Treepack is een kunstenaarscollectief, gespecialiseerd in muurschilderingen en street art-projecten. Met een netwerk van meer dan 200 artiesten coördineren ze kunstprojecten en werken ze concepten op maat uit. Ze werken dag in dag uit om een aangename sfeer en beleving te creëren in publieke ruimtes, en juist om die reden deed gemeente Oosterzele beroep op de expertise van Treepack om de saaie elektriciteitskastjes aan te pakken.

Elektriciteitskastjes zijn noodzakelijk op het openbaar domein, maar vaak vervuilen ze het straatbeeld, trekken ze vandalisme aan of zijn ze een doorn in het oog. Tour Elentrik is in het leven geroepen om deze lelijke objecten om te toveren tot een canvas voor lokaal en professioneel talent.

Er werd gekozen om rond het thema ‘vrijheid’ te werken, wat heel toepasselijk is voor de bizarre omstandigheden waarin we nu leven. Lokale én professionele kunstenaars gingen aan de slag en toverden de kasten om tot unieke kunstwerken.

De Dienst Toerisme stelde een wandelroute samen langs alle werken. Het resultaat is een prachtige wandeling door onze kleinste deelgemeentes, Landskouter en Gijzenzele.

 

Website | https://www.treepack.net/tour-elentrik/
Instagram | https://www.instagram.com/treepack (follow our stories)
Facebook | https://www.facebook.com/treedotpack

 

Tour Elentrik: work in progress
Lokale kunstenaar Sofie De Smet in actie met enkele bewonderaars